8 tm 9 juli
8 juli
Het was echt een super hete dag. Vanochtend begonnen met het poetsen van alle paarden en ezels achter elkaar zodat ik ze kon insmeren met een spul tegen de vliegen. Ze hebben hier hele kleine zwarte vliegjes die bij de paarden vliegen, de paarden krijgen door deze vliegjes last van bulten. Dus moeten ze allemaal worden ingesmeerd. We zouden vandaag gaan rijden met de paarden naar een meer om daar te gaan zwemmen. Maar het was daar echt veel te warm voor. Het is best een eind rijden naar dat meer. Dus dat zou zielig zijn voor de paarden om dat in deze hitte te doen. Dus ben ik vanmiddag het bos in gegaan om de fence te tapen. Ze hebben een heel nieuw gedeelte van hun terrein opengemaakt voor de paarden, met een heel nieuw hek. Maar ze tapen hier de hekken (heb eigenlijk niet goed begrepen waarom dat nou is) dat betekend dat ik het hele hek langs moet lopen en om de twee stappen een stukje veelgekleurd lint erom heen knopen. Voordat ik weg ging werd me verteld dat ik naar het stuk bos ging waar de meeste beren en berensporen gezien zijn. Dus moest ik een groot mes meenemen zodat k me veilig zou voelen. Ook heb ik een hondje mee genomen die de beer vanaf een afstand ruikt. Dus helemaal vol geladen met al mijn spullen (zie foto) ging ik het bos in. Geen beren gezien, wel een foto van een boom vol met berensporen (zie foto). Het bos waar ik in moest is vol met muggen. Ik was mijn anti muggenspray vergeten, gevolg: ik zit helemaal onder de muggenbulten. Daarna heeft Riette mij naar binnen geroepen omdat het veel te warm werd om te werken. Misschien moeten we vroeger gaan opstaan om nog wat werk te doen voordat het te heet wordt. Ondanks alle onwijs goede zonnebrand die ik heb (factor 50) ben ik helemaal verbrand.
Na een koude douche ben ik met Riette het dorpje in geweest en heb ik mijn eerste cowboy achtige hoed gekocht. Het is een meisjesachtige cowboyhoed maar wel super schattig!!
9 juli.
Nog steeds superheet. Maar als het goed is gaat het afkoelen. Vanochtend om 5 uur op gestaan zodat ik met de paardjes kon werken voordat het te heet werd. Daarna mest geschept uit de wei. Toen heb ik me helemaal gekleed zoals een echte cowboy en zijn we gaan rijden naar het dorp hier. Er is hier rodeo dit weekend dus daarom waren wij helemaal als cowboy gekleed. (zie foto's, let trouwens niet om het randje om die foto's past er helemaal niet bij. Is niet de bedoeling!). Daarna naar huis gegaan en nog even gewerkt. Toen naar het veld waar de rodeo is. Vanavond was daar bullriding. Echt super vet om is het echt mee te maken. Het is net alsof je in een film scène stapt!! Je hebt alles wat er hoort te zijn!! De bulls gaan echt te keer het is echt niet normaal!!!! Je moet het sowieso 8 seconde volhouden op zn rug anders telt je score niet. Bijna niemand houdt dat vol. Echt zoooo spannend, op het moment dat de hekken open gaan en de bull eruit rent begint iedereen te gillen en te schreeuwen. Ik heb wat foto's geprobeerd te maken, zijn alleen niet goed gelukt. Het einde van de eerste rodeo dag wat alleen helemaal niet leuk. Een jongen van 18 zat op een bull, het hek schiet open en hij valt er vrijwel meteen af. De bull loopt over hem heen. De jongen sprint op en rent naar het hek, neemt een sprong tegen het hek aan. Daarna zakt hij helemaal in elkaar en valt op de grond. Er zijn allemaal mensen op af gerent. Daarna allemaal stress want op een vreemde manier hebben ze bij zo een rodeo geen ambulance op het terrein (wat je toch wel verwacht). We zien mensen hartmassage aan de jongen geven (hij ligt nog steeds op de grond in de arena, iedereen is aan het kijken) Er word een ambulance gebeld maar het terrein is nogal moeilijk te vinden en niemand van de organisatie is zo slim om naar de mainroad te gaan om de ambulance op te wachten en voor te rijden, dus de ambulance rijd verkeerd iedereen zag hem langs rijden de verkeerde kant op. Ondertussen zijn de mensen gestopt met hartmassage. Uiteindelijk kwam de ambulance (veel te laat). Wij zijn toen naar huis gegaan. We waren met 2 jonge kinderen en Riette vond het niet verstandig om te blijven kijken. De jongen is waarschijnelijk overleden. We weten het niet zeker, maar iedereen zegt van wel. Ze waren gestopt met hartmassage, de ambulance was er veel te laat. En reed terug zonder sirenes. Echt heel erg schokkend!!!!! Nog nooit in het echt gezien dat iemand echt hartmassage kreeg. Zo eng hoe hij eerst nog wegsprong en daarna in 1 keer helemaal in elkaar stort!! Kreeg er helemaal de rillingen van!!! Zo erg!! Ben echt nog steeds helemaal in shock!!n
Maar goed, de mensen hier zijn nuchter en iedereen zegt dat dat het risico is van bullriding. Iedereen die aan die sport doet weet dat het een keer fout kan gaan! Maar goed, ik vind het echt super schokkend. Het is de vraag of morgen de rest van de rodeo door gaat. We zullen zien!
Morgen de finale! SPANNEND!!!! En (als het goed is) de rest van de rodeo. De nicht van Riette doet mee morgen in de rodeo, en gaat oefenen in de ochtend in de arena. Ze vroeg me net mee om te kijken. En ze zei dat ik ook een rondje mocht als ik dat zou willen. Even kijken of we dat gaan doen......
Oehhh en ik heb EINDELIJK een sigaretje kunnen roken!!! Ik had met mezelf afgesproken dat ik er 1 zou roken, als dat me niet zou smaken zou ik echt gaan stoppen.. Maar helaas smaakte heerlijk!!!
iiie heftig verhaal met die jongen... lijkt me idd shocking om mee te maken...
creepy verhaal van die jongen zeg!! moet echt heftig zijn om mee te maken!
Maar ik zou t inderdaad zo proberen te zien als de mensen daar, voor je jezelf helemaal gek maakt.
De rest van je verhalen...super cool!! je foto's zijn ook zo leuk!!! hahaha cowgril! en wat een vette foto's ook van de rodeo!
loves
hey lieverd super leuk wat je allemaal mee maakt en de leuke foto,s natuurlijk.
wel heel zielig wat er met die jongen is gebeurd.
gaat verder alles goed met je.
x