Op naar de bewoonde wereld!?

Na alle schitterende natuur, horses, elks, grond- en andere eekhoorns zijn we op weg naar 'Edmonton om te gaan shoppen in de West Edmonton Mall en om Trudy (achter nicht) en haar familie te ontmoeten. Op de Highway 16 East worden we nog getracteerd op 2 vechtende Elks, wat weer n mooi plaatje oplevert. Rijden in Canada is erg gemakkelijk.Bijna iedereen houdt zich aan de sneldheid, geen ingewikkelde snelwegen (heen neem je de 16 east, terug de 16 west), weinig op- en afritten (je zet gewoon je richtingaanwijzer aan en slaat af) en op tijd remmen bij overstekende mooses, elks, beren, bokken, wolven en...... We rijden over een glooiende weg tussen weilanden met nu veel berkenbossen. Claire leidt ons met plattegrond, net een tomtom, het centrum in naar de P van de mall.

Na Trudy bij het piratenschip gevonden te hebben (heerlijk om haar weer tezien) shoppen we bij Victoria's Secret enLamle's (western). 's Avonds genoten van een home-made diner (heerlijk na alle onderweghappen) met Steven en Tara en kids.

Appaloosa's

's Ochtends bezoeken we de farm van Steven en Tara die appaloosa's fokken. Meteen zien we al 3 veulens, zo mooi. Tara leidt ons rond en laat ons in de weilanden rond hun huis al zo'n 8 paarden zien. Heel indrukwekkend en bijzonder. Ze vertelt heel inspirerend over hun fokprogramma. Bijzonder is dat ze daarbij niet kunnen fokken op kleur, het blijft altijd weer een verrassing welke kleur en print een veulen heeft. We krijgen ook nog de zomerweide te zien,op een kleine 20 min rijden. Een kudde van 20 paarden! Een rijk gevoel geeft dat. Lisanne heeft voor volgend jaar alweer een uitnodiging op zak!

In de middag rijden we toch nog terug naar de mall, want Abercrombie heeft nog geen bezoek gehad. Nu dus wel. Trudy tracteert ons op een dinner in Earls. In het donker rijden is wat minder hier, het is echt zwart donker en we hebben nog wat geraakt ook, maar de auto is nog heel.

Morgen weer terug naar jasper.

Nicolette

mama+naan

Wat een mooi verhaal en wat fijn dat jullie dit met elkaar
kunnen beleven.ik wens jullie nog fijne dagen toe veel
liefs mama. p.s Teun komt vanavond dineren.

mama naan

Wat een mooi verhaal en wat fijn dat jullie dit met elkaar
kunnen beleven.ik wens jullie nog fijne dagen toe veel
liefs mama. p.s Teun komt vanavond dineren.

Dodo

Wat een gave verhalen. Ik ben stinkend jaloers op jullie. Het uitzicht op Whistler Mountain vonden wij ook helemaal te gek. Heel veel plezier en sterkte met alle angsten die nog overwonnen moeten worden. Dikke kus, Dodo