13 tm 18 juli

13 juli

Vanochtend wakker geworden met nog steeds pijn in mijn rug. Het was wel veel minder maar ik heb vandaag nog een beetje rustig aangedaan. Geen zware dingen getild. Het is hier super koud, het is zo raar hoe dat hier zo snel kan omslaan, van heel heet naar onwijs koud. Het schijnt dat dit de slechtste juli is sinds heel lang ( heb ik weer) Vanochtend zoals gewoonlijk eerst weer de paardje naar het grote terrein gelaten. Daarna in de tuin gewerkt, onkruid gewied (hihi). Toen het huisje waar alle spullen voor de paarden in wordt bewaart uitgezocht en opgeruimd. Toen kwam Dan vertellen dat ik de paarden moest gaan halen omdat de dierenarts zou komen om een test te doen die we nodig hebben voor de clinic! Dat is die waar ik eerder over heb geschreven. Ben echt super blij dat het door gaat!!! Kan echt niet wachten om meer over deze manier met paarden omgaan te weten te komen. Lijkt mij ook super leuk om straks te testen bij Wilco, kijken hoe hij erop reageert!! Nadat de dierenarts is geweest ben ik met Maynard en Tamara aan het werk gegaan. Ik heb ze allebei gelongeerd, wat trouwens ook weer helemaal anders is op deze manier. Maar het ging echt super goed. Vooral met Tamara. Ze ging helemaal ontspannen wat ze volgens mij niet zo snel doet. Dus dat was echt top. Daarna was ik klaar met werken voor vandaag. We zaten net na het eten in de huiskamer en toen keken we naar buiten en toen was er super mooi licht. Nog nooit zoiets gezien. De hele lucht was in allemaal kleuren. En het roze licht was super vel, en dat kwam door de wolken heen!! Ik heb geprobeerd om er foto´s van te maken, je ziet het niet goed. Maar ik denk dat jullie wel een klein beetje een indruk krijgen over hoe dat licht eruit ziet.

14 juli

Het weer was iets beter vandaag. Gelukkig! Het was eigenlijk perfect vandaag, niet te warm en niet te koud. Vanochtend wat problemen met uit bed komen. Ik ben zo moe, ik moet echt eerder gaan slapen! Maar goed nadat dat eindelijk gelukt was ben ik eerst naar de paardjes gegaan en heb ze naar buiten gelaten. Daarna eerst het schuurtje met de paardenspullen erin afgemaakt. Daarna weer in het moestuintje gewerkt. Ik heb er alleen iets uitgetrokken wat niet de bedoeling was. Ik dacht dat het onkruid was. Maar dat was het niet, OEPS! Maar volgens mij vond het Riette het niet heel erg gelukkig! Na het werken in het tuintje ben ik terug gegaan naar het ‘'berenbos' om daar het werk aan het hek af te maken. Weer lek gestoken door de muggen! Daarna ben ik met Sam aan de slag gegaan. Zij is dat jonge paardje wat alles nog een beetje moet leren. Het ging echt super goed, ze was zo braaf en luisterde super goed. Volgens mij waren Dan en Riette tevreden. 's Avonds zeiden ze dat mijn hoofdtaak hier de paardjes is. Alles wat daar mee te maken heeft is mijn verantwoordelijkheid. Dus het werken met de paardjes wat ik normaal doe na het werk op de ranch mag ik dus ook gewoon overdag doen. En als ik tijd over heb kan ik kijken of ik nog iets anders kan doen. Dus super goed nieuws. Ben ik echt zoooo blij mee. Na het eten was het nog super lekker buiten dus heb ik een lekker glaasje rode wijn op het grote terras gedronken, met het utzicht op de bergen. Helemaal niet vervelend hoor, 3 maandjes Canada J

15 juli

Goed weer vandaag! Lekker warm. Zoals gewoonlijk vanochtend begonnen met de paardjes los te laten. Daarna even in het moestuintje gewerkt. Daarna een heerlijke tocht met de paardjes. Ik op Maynard en Riette op Tamara. Was echt helemaal super! De tocht was op een zandpad door het bos met uiteraard een super mooi uitzicht op de bergen. We hebben ook een stuk gegaloppeerd, was zo vet!!! Heb op een ander zadel gereden, een iets kleiner zadel. Dat was ook een stuk beter. Zat veel beter! Maynard was een beetje aan het klieren. Hij wou soms omdraaien en naar huis toe. Was wel grappig! Was echt een leuke tocht. Ben nog steeds aan het nagenieten!!

16 juli

In de ochtend samen met Jori en Bea (het spaanse stel) met de paardjes bezig geweest. Ze wilde graag nog een keer rijden dus heb ik ze daar mee geholpen. Daarna heb ik Sam gelongeerd. Ging echt super goed! Toen spullen ingepakt en de auto ingeladen voor een weekendje weg. We gingen op bezoek bij Riette der ouders met onderweg wat leuke shopping stops. De eerste stop wat een toeristische top. Er staat daar een beeld van een moose waar je naast kan staan voor de foto. De moose is levensecht. Dus ook de grootte klopt met hoe ze hier in het echt zijn.(Niet normaal). Daarna zijn we zijn naar Kamloops gegaan. Daar heb je een winkel ( The horse barn) met allemaal western dingetjes. Van meubels tot zadels ze hadden alles. Ook een hele muur vol met cowboy boots. Ik heb echt super leuke gekocht (zie foto). Ook heb ik een cowboy hoed gekocht (zie foto), en een hoes van schapenvacht voor je zadel. Dat zit zoooo veel beter. Die western zadels zijn namelijk best hard! Na de horse barn zijn we verder gereden naar Kelowna. Dit met echt een onwijze omweg. Dus na 12 uur in de auto gezeten kwamen we uiteindelijk om half 1 's nachts aan bij Riette haar ouders. Super lieve mensen die oorspronkelijk hollands zijn. Dus ik voelde me helemaal thuis! Lekker nederlands praten en speculaasjes bij de thee! En super lief, de vader van Riette is heel erg bezig met films. En hij gaat een aantal Hollandse film voor mij op dvd zetten. Voor als ik Nederland teveel zou missen!!

17 juli

Niet een hele goede nacht gehad. Riette der ouders hebben een kat die in de kelder slaapt. Waar ik ook sliep. Die de halve nacht heeft lopen miauwen. Maar het ontbijtje in de ochtend maakte alles goed. Een gekookt eitje en jawel Hollandse kaas, dat heb ik zoooooo gemist! Na het onbijt ben ik samen met Riette, Dan en de kinderen naar een mee geweest. Heerlijk in de zon gelegen. (zie foto's) Daarna ben ik naar de film geweest (Eclipse). Na de film werden we opgehaald door Riette der vader en zijn we naar een wijnhuis geweest. Super mooi (zie foto's), twee lekkere flesjes wijn gekocht (die we 's avonds gelijk hebben opgedronken).

18 juli

Nog een slechtere nacht gehad als afgelopen nacht. Niet alleen heeft de kat heeeeeel veel gemiauw ook was er een soort systeem (luchtzuiverings ofzo) wat de hele nacht aan/uit/aan/uit ging. Dit samen met een aardig hard geluid!! Dus ik was echt helemaal kapot.

's Morgends eerst alle spullen ingepakt, daarna ben ik samen met Dan en Riette naar een winkel geweest waar ze nog meer western spullen hebben. Hier heb ik nog twee cowboy hoedjes gekocht (zodat als mam en Cla hier heen komen, we allemaal een hoedje hebben) en twee cowgirl shirtjes en... jawel een cowgirl bloesje!! Echt super leuk. Daarna afscheid genomen van Riette der ouders en aan de terug reis begonnen. Gestopt bij de grote supermarkt in Kalowna zodat ik Hollandse kaas kon inslaan voor de resterende tijd hier. Nu lig ik eindelijk in mijn bedje. Ben echt helemaal kapot. De terug reis was erg vermoeiend!! Ben blij als ik kan slapen, maar het was wel echt een super leuk weekend!!!

Claire

jeeeeee, je hebt een hoedje voor mij!! haha, ik ga snel je foto's kijken! We spreken je vanmiddag, of ochtend voor jou op sjype toch?
x

sheep

Aaaah echt heel gaaf allemaal!!
Ik denk dat ik ook maar een ticketje ga boeken ;)