14 september t/m 29 september
14 september
Vandaag de hele dag gewerkt. Ik ben de laatste dingetjes aan t verven. En ik mag 1 schuur deur roze verven. Dat wordt vanaf nu de Hendriks Cabin. Ziet er echt super mooi uit!!
15 september
Eerst gewerkt. Daarna heb ik Tamara en Maynard gelongeerd volgens de Cris Irwin methode. Ging echt super goed, vooral Tamara ging helemaal ontspannen. Echt heel leuk! Daarna heb ik met Sam gewekt in de round pen. Dat ging ook super goed.
16 september
Eerst gewerkt. Daarna een ritje gemaakt met Riette. Ik ging op Tamara en Riette op Sam. Dit was voor t eerst dat we met Sam en Tamara gingen zonder Maynard (de leider). Als Maynard mee is maken Tamara en Sam de hele tijd ruzie over wie het dichts bij Maynard mag lopen. Dus wij dachten dat het goed voor ze was om zonder Maynard te gaan. Tamara moest voorop, dat is ze niet gewend. Ze probeerde maar 2 keer om te draaien en daarna ging het super goed. Volgens mij vond ze het zelfs wel leuk voorop! Op een punt gingen we een stukje galopperen. En Tamara en Sam kwamen naast elkaar terecht, en ze begonnen te racen. Dit ging zooooo hard niet normaal!! Ik ben echt nog nooit zo hard gegaan op een paard. We kregen ze ook niet meer terug. Ze bleven doorrennen! Uiteindelijk hebben we ze allebei de bosjes in gestuurd zodat ze wel moesten stoppen. Was wel een klein beetje eng, maar vooral heel vet!!!
17 september
Niet zoveel gedaan, voelde me niet zo lekker. Dus beetje rustig aan. In de avond heb ik met Dan en Riette bij het kampvuur gezeten en lekker rode wijn gedronken! Was echt super gezellig, erg gelachen. Net iets teveel gedronken! Maar het was een super mooie avond. Heel helder, ik heb nog nooit zoveel sterren gezien!!
18 september
Ik was vandaag heel vroeg buiten om de paardjes buiten te laten (ik kon niet meer slapen). En het was echt super mooi. Het had gevroren in de nacht aan de grond. Dus alles was een beetje wit. En het was strak blauw met een zonnetje die net aan het opkomen was over de bergen. Zoooo mooi. In de middag hebben we stapels afval hout gebrand. Vuur kwam heel hoog, en was heelgroot. Heel indrukwekkend! Daarna hebben we een tocht gemaakt met de paardjes van 4,5 uur. Was best een zware tocht voor de paardjes. Ze moesten heel veel klimmen en ook best wel steil. Maar Tamara was wel super braaf. Ik moest haar wel de hele tijd inhouden (zelf nog op de terugweg na de hele rit!
19 september
In de ochtend een beetje gerelax, daarna weer stapels houtafval verbrand. Daarna moest ik de paardjes binnenhalen en Tamara was echt super vervelend. Ze wou niet naar binnen komen, en ik kon haar ook niet te pakken krijgen. Ze bleef maar wegrennen. Ik had Lucy bij mij toen ik de paardjes ging binnen halen. En Lucy begint achter Tamara aan te rennen en te blaffen. Dus ik werd boos omdat ik dacht dat ze alleen maar vervelend aan t doen was. Maar uiteindelijk zag ik dat ze Tamara naar binnen aan t proberen te krijgen was. En het is haar nog gelukt ook. Zoo gaaf om te zien. Een klein hondje loodst gewoon een paard naar binnen zonder dat ze ervoor getraind is!! Daarna zijn we een klein ritje over t terrein gaan doen. Was wel leuk, alleen Tamara was super chago.
20 september
In de ochtend moest ik de paardjes naar buiten laten, en Tamara was nog steeds super chago. Dus ik denk dat ze misschien spierpijn heeft van de lange rit.
21 september
Tamara was vandaag weer helemaal de oude. Ik heb wat roundpen werkt met haar gedaan en ze was echt super lief! Daarna gewerkt.
22 september
Eerst gewerkt. In de middag een ritje gemaakt met Riette. Zij op Maynard en ik op Tamara. Het heeft heel erg geregend hier. Dus er waren super diepe plassen. Het water kwam tot mijn voeten toen we er doorheen reden. Was echt heel gaaf!
23 september
De hele dag gewerkt!
24 september
Ik werd midden in de nacht wakker met onwijze pijn aan mijn kies (ik denk mijn verstandskies) Dus ik heb amper geslapen. En ik had echt heel veel pijn. Dus ik heb de hele dag een beetje in bed gelegen en geslapen met hele veel pijnstillers.
25 september
Iedereen ging vandaag naar Kamloops. Ik bleef thuis. Nog steeds super veel last van mijn verstandskies. Dus ik heb weer de hele dag een beetje gerelax. In de avond ben ik heel lang lekker buiten gaan zitten bij de paardjes, en naar het uitzicht kijken. Was echt heel chill!! Ik rij Tamara altijd met een soort halter. En Riette had voor mij uit Kamloops een roze halter mee genomen. Dus nu heb ik een heel roze setje op Tamara. Ziet er echt super schattig uit!!
26 september
Tand gaat wel, ik denk dat het minder aan het worden is. Dus dat is heel mooi. We hebben vandaag een ritje gemaakt. Dan ging voor t eerst op Sam rijden. Ik weer op Tamara. Ze was echt super braaf! Ze luisterde heel goed, en ze was helemaal ontspannen. We zijn daarna gana kijken naar een paardje wat hier in de buurt staat. De eigenaren zijn verhuist en ze hebben het paardje helemaal alleen op een land laten staan. Echt super zielig! We kwamen aan en we riepen hem, en zij kwam gelijk aan gerent. Het is echt een heel mooi paardje, maar je ziet dat zij echt wat verzorging en aandacht nodig heeft. Haar hoeven zagen er niet goed uit. Riette heeft een mailtje gestuurd naar de eigenaar met de vraag of wij het paardje mogen ophalen. En bij ons mogen zetten. Het paardje is een zus van Tamara. Ik hoop dat de eigenaar snel reageert!! Het is zo zielig dat het paardje helemaal alleen staat!
27 september
De hele dag gewerkt. Mamma en Cla komen al bijna!!!!
28 september
In de ochtend een beetje gewerkt. Cla en mamma zijn aangekomen in Calgary! JIPPIE!!! In de middag ben ik een beetje begonnen met mijn spullen uit te zoeken zodat ik niet zoveel hoef te doen als Cla en mam hier zijn! In de avond zijn we naar een bbq op Viv haar school geweest. Was wel leuk om te zien hoe haar school eruit zag!
29 september
Cla en mamma komen straks hier aan. Ik heb ze net gesproken, en ze zitten in de auto onderweg hier naar toe. Zo raar dat mijn tijd hier nu echt bijna afgelopen is! Ik heb het echt onwijs naar me zin gehad hier op de ranch!! De paardjes voelen nu echt een beetje als mijn paardjes, het zal moeilijk zijn om die gedag te zeggen. Maar ik weet zeker dat ik hier nog is terug kom!! Het voelt een beetje alsof ik nu een tweede familie hier in canada heb! Ik heb heel veel zin om 2 weekjes met mamma en Cla te gaan rondreizen. Dat zal echt een hele vette ervaring zijn! Ik denk dat we vast wel wat verhaaltjes op de site zetten over wat we mee maken. Canada is echt een heel mooi land en ik kan niet wachten om er wat meer van te zien!!!
Lieve LiL!!
Ben heel blij dat je een leuke tijd daar hebt gehad!! Cla en je mama zullen nu wel bij je zijn!! GEZELLIG!! Heel veeel plezier met zn 3n enn geniet nog even de laatste 2 weken!! Ben jaloers, zit hier in de zeik regen duss Pim wil niet uit ;) haha
Sgat heb zin je weer te zien!
Have fun take care nog even!!!
Love!! X