15 augustus t/m 25 augustus

15 augustus

Het is vandaag Dan zn verjaardag dus vanochtend hebben we taart gegeten en zn verjaardag gevierd. Het is hier echt super warm, te warm om te werken. Dus in de middag zijn we naar een super mooi meer gegaan en daar heb ik mijn eerste kano les gehad. T ging onwijs goed, en t was echt super leuk om te doen. Vooral op zo een onwijs mooi meer! Aan t eind van de middag is hier een nieuwe wooffer aangekomen, een meisje uit België. Maar ze komt uit t Franssprekend gedeelte van Belgie. Ze lijkt me wel aardig, ik heb haar een beetje rondgeleid. Daarna een beetje tv gekeken. Met Tamara gaat het steeds wat beter. Vandaag liep ze erg goed. Dus dat is heel mooi!

16 augustus

Vanochtend weer begonnen met Tamara, ze kreeg weer haar medicijnen en we moeten de wond uitspoelen. T gaat weer wat beter, dus als t zo door blijft gaan dan is t helemaal super. Daarna heb ik weer een beetje geschilderd en daarna heb ik uitleg gekregen over hoe je palen in de grond moet doen voor het opzetten van een hek. Pff dat is nog best moeilijk ook best zwaar werk. Maar wel echt leuk om nu echt bezig te zijn met ‘'fencing''

17 augustus

Vandaag eigenlijk een beetje hetzelfde als gister. Eerst geschilderd, en daarna weer fencing. Er vervelend, het stuk waar ik nu de palen in de grond moet doen zit vol met wortels dus die moet ik dan doorhakken maar dat is echt super zwaar werk. Maar t gaat wel heel snel, ik heb al een heel stuk van een hek opgezet. Met Tamara ging t weer wat beter, we hebben haar zelf een stukje zien draven vandaag, en dat ging eigenlijk wel goed!

18 augustus

Vandaag de hele ochtend geschilderd. Na de lunch heeft Dan ons meegenomen naar een meer hier in de buurt. Op de terug weg zijn we een klein weggetje in de bergen in gereden. Dan kende dit bosweggetje niet en was benieuwd waar t zou uitkomen. Was echt super leuk, dwars door de natuur. We hadden verwacht dat we wel een beer zouden zien. Maar helaas. Daarna heb ik Viv geholpen met rijden. Ze ging Sandy rijden. Daarna heb ik met Maynard in de round pen gewerkt. Er zijn hier bosbranden in de buurt, en de rook daarvan beginnen wij nu te zien. T lijkt alsof t een beetje mistig is, maar dat is alleen de rook.

19 augustus

De rook vandaag is veel erger. Er is hier nu ook een luchtalarm. Iedereen moet proberen zoveel mogelijk binnen te blijven. En voor mensen met astma kan t echt gevaarlijk zijn. Ik heb vandaag wel gewoon de hele dag buiten geschilderd, alleen op t einde van de dag werd de rook nog erger. Dan heeft besloten om de kinderen weg te brengen naar Riette. John heeft namelijk astma, dus Dan wou hem weg hebben uit de rook. Dus ik ben tot morgen alleen thuis met Clara (wooffer uit België). In de avond was de rook echt heel erg. Als je even buiten was merkte je t al aan je ogen.

20 augustus

In de ochtend was de rook nog redelijk erg, maar in de loop van de dag begon t gelukkig af te nemen In de ochtend heb ik Tamara der laatste injectie gegeven. De wond ziet er opzich wel goed uit. Alleen komt er elke keer best wel veel vuil in. En we willen t ook niet elke keer opnieuw nat maken omdat dan er geen korts op komt. Lastig dus. Daarna heb ik eerst weer geschilderd. Daarna in de middag heb ik Clara paardrijles gegeven. Ging opzich wel ok. Alleen was de Cris Irwin methode wat moeilijk te begrijpen voor haar.

Daarna heb ik weer met Maynard gewerkt. Ging echt super goed. Hij gaat steeds beter luisteren, en op mij letten ipv de dingen die om hem heen gebeuren. Hij is een paard dat altijd naar dingen op zoek is om bang van te zijn. En hij moet leren dat hij op mij let ipv de dingen om hem heen. Maar dat gaat dus eigenlijk best goed. Dan is in de avond weer thuis gekomen.

21 augustus

In de ochtend niet zoveel gedaan. Alleen een beetje onkruid gewied. In de middag kwamen Bobby en Marlou aan. Een stel uit Nederland. Hele leuke mensen. Echt super leuk om weer Nederlands te praten. Dan en ik hebben Bobby en Marlou een rondleiding gegeven over t terrein. Was wel leuk. In de avond heb ik weer met Maynard gewerkt. Gaat echt heel goed.

22 augustus

Een lekker rustig dagje. Niet zoveel gedaan. Een beetje gerelax. Was erg fijn!

In de middag heb ik met Maynard gewekt. Hij moet minder schikkerig worden. Dus heb ik eerst over t terrein gelopen en gezorgd dat hij op mij bleef letten en niet op de dingen om hem heen. Daarna heb ik een groot blauw zeil op de grond gelegd en daar een beetje mee gewapperd. Daarna heb ik hem er overheen laten lopen. Ging erg moeilijk. Hij vond t heel eng. Maar uiteindelijk is het gelukt. Ik heb vandaag ook weer voor t eerst met Tamara in de round pen gewekt, om te kijken hoe ze liep. We hebben heel rustig aan gedaan. Maar t ging heel goed, ze liep echt heel goed. Dus misschien kan ik haar al snel weer rijden!!

23 augustus

Vandaag geverfd. Riette en de kinderen zijn vandaag weer terug gekomen. Riette vond de wond van Tamara er goed uit zien. In de avond hebben we gezellig een wijntje gedronken.

24 augustus

Vandaag weer geverfd. Daarna heb ik palen voor een nieuw hek in de grond gezet. DNa het werken ben ik met Bobby, Marlou en Clara een ritje gaan maken met de auto. We zijn naar mount robson gereden. Alleen er was niet heel veel van de berg te zien omdat het te bewolkt was. Na het eten heb ik met Maynard in de round pen gewekt en daarna heb ik hem zonder zadel gereden. Was echt super leuk!

25 augustus

Vandaag weer begonnen met verven. Maar gelukkig is het verven nu zo goed als klaar. Alleen nog wat kleine afwerk stukjes. Maar het grootste gedeelte is klaar. Daarna ben ik verder gegaan met de palen in de grond te zetten. Na het werk ben ik samen met Riette een ritje gaan maken met de paardjes. Ik op Maynard (Tamara kan ik nog steeds niet rijden), Het was echt een super leuk ritje. We gingen op een hele smalle trail dwars door een bos. We hadden niet heel veel tijd want Viv had haar paardrijles.Riette had het precies uitgestippeld hoeveel tijd we nodig hadden. Alleen het probleem was dat we in het bos zijn verdwaald. We zijn ergens een verkeerde kant op gegaan. Riette reed op Sandy en die begon in 1 keer best hard door te lopen en een kant uit te lopen. Dus wij dachten dat zij de weg terug wist. Maar ze bracht ons bij een doodlopend weggetje, en nog veel verder t bos in. Ik heb toen Maynard helemaal een losse teugel gegeven, en hij keek om zich heen en begon te lopen. Hij heeft ons gelukkig weer op de goede weg gebracht. Het was echt super spannend om diep in een bos verdwaald te raken. Echt super leuk eigenlijk. Het was alleen jammer dat we te laat terug waren voor Viv der les. Maar ik heb echt lol gehad!!!

Sheeeep

Lies wat beleef je toch weer veel!! Mooi dat t alweer beter gaat met je paardje! Hoop inderdaad dat je m snel weer kan rijden! Was t trouwens niet eng alleen op die farm?
Blijf schrijven ME LIKE!

Take care & have fun!!

X

Dodo

Tjee Lis, wat een verhalen weer. Durf jezelf met zo'n injectienaald om te gaan, eng hoor? En wordt het paard daar niet dol van? Waarschijnlijk is hij gewoon dol op jou! En wat een geweldig verhaal dat Maynard zijn eigen weg terug vindt. Als je terug bent hebben wij nog een huis dat geschilderd moet worden. Kunnen we je daar voor inhuren? Lieve groetjes Dodo