5 augustus tm 14 augustus

5 augustus

De hoefsmid kwam vandaag om alle paarden en ezels te doen. Ik moest ze allemaal voor hem vastzetten. Het was nogal een werk om de ezels te pakken te krijgen. Maar uiteindelijk wel gelukt. 2 ezels waren echt heel moeilijk voor de hoefsmid om te doen. Ze bleven schoppen enzo. De hoefsmid heeft ze uiteindelijk helemaal vast gebonden. Daarna ben ik begonnen met het schilderen van de schuurtjes. Pff t is nog een werk om ze allemaal te schilderen. In de avond zijn we uiteten geweest bij een tentje hier in t dorp. T was wel lekker en gezellig.

6 augustus

Vandaag niet zoveel boeiends in de ochtend ben ik verder gegaan met schilderen. En wat blijkt ik moet minder netjes schilderen. Ik schilder te netjes voor de schuurtjes. Nooit gedacht dat iemand tegen mij zou moeten zeggen dat ik minder netjes moet schilderen hahahah. In de middag heb ik niets meer gedaan, beetje uitgerust is ook wel is lekker. En 's avonds weer sushi gegeten. T was echt super lekker!!!

7 augustus

Overdag ben ik bezig geweest met onkruid wieden in de moestuin. Is opzich wel een chill klusje om af en toe tussendoor te doen. Lekker zitten en onkruid er uit trekken. Is best onspannend eigenlijk hahhahah. Aan het eind van de middag ben ik met Tamara bezig geweest. We hebben ik de round pen gewerkt. T ging echt super goed. Ze was zoooo braaf en ontspannen.

8 augustus

Vanochtend heb ik samen met Riette en Dan een ritje gemaakt. Ik uiteraard weer op Tamara. T ging super goed, ze was wel vervelend. Maar t was wel super leuk! Ik vind t echt super leuk om op haar te rijden. Ik heb haar nu voor t eerst ook helemaal een losse teugel gegeven in de galop en helemaal naar voren geleund om te kijken hoe snel ze kon. Ze gaat zoooo snel niet normaal, t was zoooo gaaf!! Na t ritje kwam een vriendin van Riette langs met heerlijk sangria dus die hebben we in t zonnetje gedronken. Was echt super lekker. Maar na die glaasjes in de middag in de zon voelde ik me echt aangeschoten en moe. Dus heb ik daarna de rest van de middag geslapen. Echt super chil!!

9 augustus

Vanochtend ben ik begonnen met de paardjes. Ik heb eerst met Tamara in de round pen gewerkt, daarna heb ik wat vliegenspul op ze gedaan en ze naar buiten gelaten. Daarna heb ik weer een schuurtje geschilderd, een stuk minder netjes dit keer hihih is eigenlijk veel leuker om te verven zonder dat je je hoef druk te maken over hoe t eruit komt te zien. Daarna heb ik onkruid gewied in de moestuin. Riette en Dan zijn in de middag weg gegaan en komen morgen avond pas weer terug dus ik ben alleen thuis met John en Viv. We hebben vanavond een filmpje gekeken was chill!

10 augustus

Begonnen met Tamara in de round pen daarna heb ik de paardjes naar buiten gelaten. Toen ben ik verder gegaan met schilderen dat heb ik de rest van de dag gedaan. John heeft als verassing voor Riette de deur van t schuurtje waar alle paardenspullen in staan vel paars geverfd, dat is zoooo leuk geworden! Daarna met John en Viv gewacht tot Riette en Dan terug waren.

11 augustus

Vanochtend weer begonnen met mijn dagelijkse taakjes, daarna weer verder gegaan met schilderen. Maar gelukkig schiet t al aardig op en zijn bijna alle schuurtjes klaar. Aan t eind van de middag heb ik Viv geholpen met t klaarmaken van Sandy voor haar rijles. Daarna zijn we weer uiteten geweest. Maar we zijn dit keer naar t beste restaurant hier geweest, was echt chill eten. Zo lief dat Dan en Riette me elke keer mee uiteten nemen!!

12 augustus

Niet veel boeiends gedaan vandaag, het heeft heel veel geregend vandaag en ik had eigenlijk niet zoveel zin om in de regen te werken. Ik heb toen t even droog was even kunnen verven. Riette is vandaag weg gegaan voor 10 dagen.

13 augustus

Vanochtend toen ik de paardjes naar buiten wou laten zag ik dat Tamara allemaal sneeën o haar achterbeen had waarvan 1 heel diep. Ik heb nog nooit zo een diepe wond gezien. Ik schrok echt enorm. Het bloede ook nog. Haar been was ook enorm opgezwollen en zie liep enorm kreupel. Je zag aan haar dat ze heel veel pijn had. Het blijkt (na verder onderzoeki hihi) dat ze in een ijzeren ton is gerend en met haar been daarin heeft klem gezeten. Deze ton staat in de wei omdat ze deze gebruiken om een combi van mest en hooi te verbranden tegen de vliegen. De paarden vinden dit heel fijn en gaan in de rook staan zodat ze geen vliegen om hun krijgen. Nadat ik de wonden ondekt heb, heb Ik gelijk Dan gehaald en die heeft een vriendin gebeld die heel veel verstand heeft van dit soort dingen. Hij wou nog geen dierenarts bellen omdat die hier heel ver vandaan zit dus t kost enorm veel geld om die te laten komen. Dus ze willen de dierenarts alleen laten komen als t echt nodig is. Die vriendin zei dat we t goed moeten schoonhouden met ontmettings crème enzo. Dus dat gedaan En Dan heeft er heel veel antivliegen spul omheen gedaan. Hier gebeurt t namelijk best vaak dat als een paard een wond heeft de vliegen er eitjes in leggen en dan wordt t echt een groot drama De rest van de dag heb ik me eigenlijk alleen maar met Tamara bezig gehouden. Ze is zoooo zielig. Ze heeft zoveel pijn. Ik ga er vanuit dat ik haar voorlopig niet kan rijden :(

14 augustus

Vanochtend gelijk naar Tamara gaan kijken, haar been is echt enorm opgezwollen. Dan heeft in overleg met Riette toch de dierenarts gebeld. Hij heeft gezegd dat t te laat is om het te hechten maar dat maakt volgens de dierenarts niet zo heel veel uit. De kans op wildvlees is nu alleen groter. We moeten de wond nu 3 keer per dag 20 min met koud water schoonspuiten. Dit helpt ook tegen de pijn (t werkt een soort van verkoelend). Je merkte t ook echt dat t hielp tegen de pijn. Tamara was eerst helemaal gestresst toen we begonnen met spuiten maar na een tijdje ontspande ze helemaal. Ze vond t volgens mij echt heel fijn. En we moeten haar vanaf morgen 1 keer per dag antibiotica geven. Maar gelukkig is er niets heel ernstig aan de hand. Dus ik geef haar heel veel extra aandacht en snoepjes zodat ze niet heel zielig is. Ik maakte me vanochtend echt heel veel zorgen om haar. Maar gelukkig zag je aan haar dat t in de middag echt een stukje beter ging. Ik hoop dat t beter blijft gaan vanaf nu!!

Naans

Ik heb weer genoten van je reisverhalen,ik hoop
dat Tamara weer helemaal genezen is.
Ik zou je graag willen zien tussen al die paarden.
Geniet maar fijn op de boerderij.
groet Riette en Dan van je Grootmoeder.LiefsNaans